Hem > Bandy-VM 2013, Diarier, M > Historiska händelser?

Historiska händelser?

Jodå, igår diariefördes min blogg från i onsdags! Bloggen ”Svar på frågor om diarieföring” finns nu att läsa i kommunens diarium!

diarieblogg

Det är nog det första blogginlägg som diarieförs någonsin i Vänersborg…

En historisk händelse?

Kanske innebär det startskottet till att skicka alla bloggar till Barn- och Ungdomsförvaltningen? Och kanske annat också? Kanske kan kommunens diarium bli ett arkiv, där allt som skrivs i Vänersborg publiceras. På så sätt kan ju en massa intressant, och för all del mindre intressant, material bevaras till eftervärlden.

Vi får väl skänka en tanke till Gunnar Lidell (M) som öppnade för denna intressanta möjlighet.

I veckan som gick var det dags för kommundirektörens återkommande ”blogg” i Vänersborgaren. (Kan också läsas här.) Denna gång skrev Ove Thörnkvist en hyllningsartikel till IFK Vänersborg och bandy-VM. Men framför allt var det en hyllning till en annan ledande moderat – den kontroversielle och ständigt ifrågasatte Stig Bertilsson, IFK Vänersborgs ordförande.

bertilsson2Stig Bertilsson är som bekant inte vem som helst. Han är historisk. Stig Bertilsson är den ende riksdagsmannen i Sverige som har “skiljts från sitt uppdrag som riksdagsledamot”. Stig Bertilsson tvingades att lämna sin riksdagsplats på grund av de allvarliga brott som han hade begått. Bertilsson dömdes i allmän domstol för grova bedrägerier. (Se vidare här!)

Naturligtvis är detta ”preskriberat”, nu drygt 15 år senare, dock inte glömt eftersom det faktiskt är en historisk händelse. Moderaterna i Bengtsfors, där Bertilsson nu bor, har visat stor förståelse för Bertilsson genom att först välja honom till ordförande för moderatavdelningen och nu senast också till ledamot i kommunstyrelsen.

Men att Vänersborgs kommundirektör skulle hylla denne man var lite oväntat. Ove Thörnkvist formligen ropar ut sin oförställda glädje för att han blev inbjuden till IFK:s startmöte för planeringen av bandy-VM. Kommundirektör Thörnkvist skriver:

”På startmötet hade jag förmånen att bli inbjuden. Jag kände det verkligen som en förmån.”

Inbjudan till mötet hade tydligen rangen av en historisk händelse för kommundirektören…

”Jag vill vara med och tillföra någonting!”

Skriver kommundirektör Thörnkvist vidare i sin ”blogg”.

Men. Blev kommundirektören inbjuden som ”vanlig privatperson”? Är det tänkt att kommundirektören ska dra sitt strå till VM-stacken som privatperson?

Vi är nog många som inte tror att kommundirektören verkligen blev inbjuden som privatperson. Det tror nog egentligen inte kommundirektören själv heller. Men varför blev Thörnkvist inbjuden då?  Vad tänker Stig Bertilsson att kommundirektören i egenskap av kommundirektör ska bidra med… Ja, vaddå? Kommunala pengar?

Vem behöver vem mest? Behöver Bertilsson Thörnkvist mest eller Thörnkvist Bertilsson?

När kommundirektören skriver om IFK Vänersborgs arrangemang talar han hela tiden i ”vi”-form. Det känns något olycksbådande. Det tycks som om hela kommunen står bakom Stig Bertilsson och IFK.

Och då kan jag inte låta bli att fundera på om det finns någon koppling till det som just nu händer mellan Barn- och Ungdomsförvaltningen och IFK Vänersborg.

Barn- och Ungdomsförvaltningen och IFK Vänersborg förhandlar nämligen om IFK:s hyror på arenan. Förhandlingarna har pågått åtminstone i 3 månader. (Se här.) Parterna kommer inte överens. IFK vill ha lägre hyror, medan nämndens ordförande Lena Eckerbom Wendel (M) har slagit fast: Förvaltningen har fått order om att inte gå ner i hyra jämfört med det tidigare avtalet.

Det kan väl inte vara så att kommundirektören på något sätt blandar sig i förhandlingarna eller utövar påtryckningar? Det är väl inte så kommundirektören tänker, när han avslutar sin blogg:

”Tack Stig för att jag blev inbjuden, jag ska hjälpa till!”

Nä, det tror jag inte… Nä… Så kan det väl ändå inte vara… Nää…

Men en sak kan man nog säga, kommundirektörens ”blogg” är ovanligt dåligt tajmad.

På tal om historiska händelser – och diarier. Igår var jag också och hämtade några ”kataloger” med synpunkter, och frågor, på medborgardialogen. En ansenligt packe må jag säga.

dialogpapper

Fyra kataloger… Med tryck på båda sidorna…

Jag undrar hur en fritidspolitiker ska hinna få tid att läsa igenom alla dessa sidor? (Hörde jag någon ropa ”Sluta blogga!”? Var det Gunnar Lidell som ropade? Eller Lena Eckerbom Wendel?)

Till sist en liten personlig historisk händelse.

twitterJag brukar göra ”reklam” för mina bloggar på Twitter…. (Man vill ju att så många som möjligt läser det man skriver…) Det gjorde jag med torsdagens blogginlägg också (”Fritidspedagogerna och Arbetsdomstolen”). Den twittringen återtwittrades av Lärarförbundet, som har 2.670 ”followers”! Det betyder att så många fick ”reklam” om min blogg. Tyvärr hittade inte riktigt alla vägen till den…

I varje fall inte än.

Det hade också varit en historisk händelse.

Kategorier:Bandy-VM 2013, Diarier, M
  1. Jenny
    27 mars, 2012 kl. 08:21

    En liten rättelse: Bertilsson var först, men han är inte den ende som skiljts från sitt uppdrag som riksdagsledamot. Det har även en annan moderat riksdagman, Jerry Martinger, blivit.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=18957

    Domstolsbeslut står fast
    Publicerat: tisdag 16 oktober 2001 kl 16:12 , Gotlandsnytt
    Högsta domstolen (HD) beslutade på tisdagen att inte pröva riksdagsledamoten Jerry Martingers (m) överklagande. Därmed står hovrättens dom fast, uppger TT.

    Svea hovrätt fällde Jerry Martinger för bland annat ofredande, sexuellt ofredande och övergrepp i rättssak. Påföljden blev villkorlig dom och böter. Martinger dömdes bland annat för att ha ringt över 100 telefonsamtal där han trakasserade olika personer. Syftet skulle ha varit att smutskasta en man som hans fru inlett ett förhållande med. Hovrätten beslutade även att Jerry Martinger ska skiljas från sitt uppdrag som riksdagsledamot som han haft sedan 1986.

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.