Hem > Arena Vänersborg > "Is, is. Vi ska ha is till varje pris!"

"Is, is. Vi ska ha is till varje pris!"

FryserFör två veckor sedan skrev jag en blogg om Arena Vänersborg, där jag spekulerade lite om vad som kunde göras för att få den mer attraktiv för evenemang. (Se här.) Som det ser ut nu, så är det förutom bandyn bara ”Framtidsforum”, som ska vara i arenan den kommande säsongen.

”Framtidsforum” var i arenan för två år sedan. Då blev besökarna nästan djupfrysta. Det berättar TTELA i artikeln ”Iskall arena ska bli varm” i torsdags. (Se här.) Nu tänker arrangörerna från Vänersborgs kommun ta revansch. De har avancerade planer på att göra arenan varm. Så att det går att vara där.

Ett tag trodde jag nästan att TTELA:s artikel var på skoj. För att få upp värmen så ska man nämligen bygga upp ett förtält (citerat ur TTELA):

”För att dessutom komma till rätta med den bistra vind som blåste in genom ytterdörrarna, kommer man i år att bygga upp ett förtält i anslutning till entrén.”

tentEtt förtält?

Här bygger kommunen en arena som hittills har kostat 300 miljoner kr. 300 miljoner kronor! Och för att kunna vara där inne vid evenemang, så ska man bygga upp ett förtält!!

Det är sanslöst.

När det dessutom, några rader längre ner i TTELA:s artikel, står att Ann Nordqvist, näringslivshandläggare på Vänersborgs kommun, säger angående arrangemanget ”Framtidsforum”:

”…blir nog en frisk fläkt…”

… så undrar jag, är det ett skämt? Men det är inget skämt. Det är allvar.

Ett förtält ska hjälpa till att rädda evenemangen i arenan. Ett tält!

Ett tält är dock inte speciellt dyrt. Men för att få upp värmen behövs det andra åtgärder också. Arrangörerna, dvs kommunen, ska låna en isolerande matta från Lidköping. Låna? Hyra? Inte är den väl gratis? Dessutom ska man täcka isen, dvs evenemangsytan, med ett golv. Det har man gjort förut, men i år utökar man golvet. Hur mycket kostar det?

pengar4Vidare har värmefläktarna justerats. Kostnad? Till sist har isolerande väggar, som är tre meter höga, köpts in! Va? Och väggarna kostar?

Hur mycket pengar har lagts ner i arenan nu i sommar? Och var har de pengarna tagits ifrån? Och vem har tagit besluten? Här sitter man i Barn- och Ungdomsnämnden och i kommunfullmäktige och har inte en aning om dessa investeringar!

Och allt detta har gjorts, och ska göras, för att arrangemanget ”Framtidsforum” ska kunna hålla till i arenan. Det låter onekligen som om arrangemanget blir en förlustaffär för arenan och kommunen. Igen. Visst kan man fråga sig, varför man lägger ner alla dessa pengar på ett arrangemang? Varför inte flytta ”Framtidsforum” till Idrottshuset?

En gång i tiden, i samband med att isstadion skulle byggas, hörde jag min far Arne utbrista i radion:

”Is, is. Vi ska ha is till varje pris!”

Det verkar som betongpartierna fortfarande ropar detta. Då på 60-talet, så kunde jag hålla med. Nu 50 år senare kan jag inte det.

För hur smart är det att lägga ner en massa pengar på arenan för att till varje pris fortsätta att ha den till en bandyhall? Varför inte titta på Vänsterpartiets fundering på att helt enkelt lägga in konstgräs i arenan?

arena_cirkustaltTill sist ett annat förslag.

Eftersom det fortfarande regnar in i arenan så kanske man kan slå två flugor i en smäll. Varför inte köpa in ett större tält, som inte bara är ett förtält, utan som täcker hela arenan? Varför inte köpa in ett cirkustält? Det kan skydda mot både regn och vind.

För att inte tala om symboliken…

Kategorier:Arena Vänersborg
  1. 10 september, 2012 kl. 20:11

    Är det någon som vet hur mycket det kommer att kosta för att få taket tätt? Det borde inte vara svårt att uppskatta.

    Sedan vet man ju inte om det håller speciellt bra heller – snöskottarna som ska upp på taket till vintern måste ju vara försiktiga så att de inte repar duken. Sådana skador ska ju ha hänt tidigare om man får tro en kompis till mig som stod och tankade på Jet tvärs över vägen.

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.