Hem > M, Skola > Dags för en time-out?

Dags för en time-out?

timeoutNär jag läser Lena Eckerbom Wendels (M) debattinlägg i lördagens TTELA, så undrar jag hur Eckerbom Wendel (M) tänker. Det är inte så att jag syftar på hennes historiebeskrivning, hennes sakuppgifter eller hennes argumentation, även om det finns mycket i inlägget som kan tas upp och kommenteras. Nej, jag funderar mer på syftet med själva inlägget. Hur tänker Eckerbom Wendel när hon sätter sig på sin kammare och överhuvudtaget skriver – och publicerar ett sådant här inlägg?

Hur tänker Lena Eckerbom Wendel (M) när hon t ex skriver:

”Varje dag utan beslut som leder till bättre kunskapsresultat är en förlorad dag för Vänersborg i allmänhet…”

Kommunfullmäktige i Vänersborg har ju faktiskt fattat beslut i den fråga som Eckerbom Wendel skriver sin debattartikel om. Och det efter den största demokratiska process, medborgardialogen, som vi har sett i kommunen någonsin. Nu är medborgardialogen slut och beslut är alltså fattat.

Det spelar ingen roll vad Eckerbom Wendel eller andra i mini-alliansen tycker om det här beslutet. Och det gör de inte, Eckerbom Wendel och mini-alliansen, det vet vi. Men beslutet är taget i demokratisk ordning den 20 juni 2012 av en majoritet av fullmäktiges ledamöter (se här!).

Nu är det kommunstyrelsens och Barn- och Ungdomsnämndens uppgift, och skyldighet, att verkställa fullmäktiges beslut.

Punkt.

Om inte Lena Eckerbom Wendel (M), som ordförande i Barn- och Ungdomsnämnden, vill verkställa fullmäktiges demokratiskt fattade beslut, så måste hon ställa sin plats till förfogande.

Punkt!

tungaLena Eckerbom Wendel (M) är en av de starka tongivande moderaterna i kommunen. Hon är ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, gruppledare för moderaterna i Vänersborg, ordförande i Barn- och Ungdomsnämnden. ledamot av personal- och förhandlingsutskottet, ledamot av Demokratiberedningen, nämndeman i Förvaltningsrätten i Göteborg, mm. På den senaste tiden har Eckerbom Wendel ofta hamna fel, typ ”sluntit med tungan”, i frågor om demokrati. (Se t ex här.)

Det kanske är dags för Lena Eckerbom Wendel (M) att ta en time-out?

Kategorier:M, Skola
  1. Jenny
    4 oktober, 2012 kl. 09:33

    Tyvärr kan vi nog inte räkna med att någon högre upp i partiet hjälper Lena Eckerbom Wendel (M) med en demokratilektion när infrastrukturministern Catharina Elmsäter Svärd (M) använder samma taktik i frågan om det dåligt fungerande järnvägsunderhållet. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5293285

    Det ä väldigt synd när man ser hur medelmeritvärdet utvecklas i Vänersborgs kommun för en väldigt svag elevgrupp – de med föräldrar utan gymnasieutbildning. Min tolkning är att det är de som tagit mest stryk av nedskärningarna i skolan. Och barn väljer inte sina föräldrar!

    http://siris.skolverket.se/apex/f?p=SIRIS:42:0::NO:::&kon=a&bgr=a&fun=f&fun=g&fun=h&diag=com&lan=14&kommun=1487&skola=0&jmf=r&jlan=14&jkommun=1487&jskola=3069&jkgrupp=05

    Gilla

  2. Roy Andersson
    1 oktober, 2012 kl. 21:09

    Lena EW som ledamot i Demokratiberedningen är rent tragiskt eftersom hon inte ens insett att frågan fått sin diskusionsfas, beslutsfas och nu är inne på verkställighetsfasen. Då åligger det mycket riktigt alla demokrater, OAVSETT HUR MAN AGERAT FÖRE BESLUTET, att tillsammans hjälpas åt att verkställa. Om Lena EW inte kan ta en förlust i en omröstning så skall hon avgå eller, om det finns hopp om insikt, mycket riktigt ta en time out för eftertanke. Hennes partivänner borde hjälpa henne med demokratins grunder.

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.