Hem > Nyheter och politik, S > Mörkning och mygel

Mörkning och mygel

TTELA:s ledarskribent UA reagerar i ett ledarstick på James Buccis nya JO-anmälan. Ny och ny… James lämnade in den före valet. UA konstaterar liksom vi andra att de 4 tidigare anmälningarna alla har lett till att Bucci fått rätt. Varför inte James då ska fortsätta att anmäla när han ser hur tydligt och solklart, och i det närmaste provocerande, höga tjänstemän i kommunen bryter mot regler och lagar svarar inte UA på. Hon bara tycker att James Bucci och Vänsterpartiet ska lämna det gamla bakom sig och sikta framåt.

Hur ska man förstå det? Ska man strunta i att höga tjänstemän i kommunen sitter och mörkar som de själva vill? De arbetar ju för skattebetalarna och invånarna i Vänersborg. Vi är inte till för deras skull – de är till för vår skull. Och om de inte fattar det så måste de JO-anmälas. Jag undrar om de egentligen ska arbeta kvar i förvaltningen. De begår ju uppenbarligen tjänstefel efter tjänstefel. Åtminstone en liten skriftlig varning kunde väl vara på sin plats?

Många (kanske inte UA då) undrar hur tjänstemännen överhuvudtaget kan få fortsätta att agera så här. Jag har fått många frågor kring detta. Svaret är helt enkelt att det finns höga politiker bakom ryggen på de höga tjänstemännen. De har växt ihop och bildar tillsammans ett lokalt maktcentrum, ett grabbigt maktgäng. De tycker uppenbarligen att de är Vänersborg. Och passar det inte så väljer de väl ett nytt folk, i Brechts anda.

Det som bekymrar mig är att mörkandet och myglet fortsätter in i det sista, dvs vid nyår ska ju de gamla makthavarna bytas ut. De förlorade ju i valet. Det får en att tro att maktklicken, grabbgänget, inte bara består av gamla sossar och centerpartister…

Jag hoppas att vår nye “statsminister” Gunnar Lidell inte tillhör dessa grabbar utan kan ta tag i styret och kräva slut på myglet och mörkandet. Det är dags att få upp alla papper på bordet. Han kommer givetvis att få Vänsterpartiets fulla stöd i ett sådant arbete.

På tal om mörkning och mygel. Jag undrar varför Carl Bildt och andra makthavare reagerar så starkt mot Wikileaks avslöjanden av vad makthavarna säger bakom stängda dörrar. Varför ska inte vi vanliga människor få ta del av dessa så intressanta samtal? Carl Bildt och de andra makthavarna får ju genom FRA-lagen ta del av våra.

Kategorier:Nyheter och politik, S
  1. Pierre Simonsson
    4 december, 2010 kl. 17:25

    Varför har inte Wikileks Kolla Kommuner åckså, Det hade varit Kul :D

    Gilla

  1. 4 december, 2010 kl. 16:34

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.