Hem > BUN, S, Ungdomar > M+KD+FP+S=SANT!

M+KD+FP+S=SANT!

På dagens BUN-möte (=Barn-och Ungdomsnämnden) diskuterades en ansökan från Vänersborgs Tennisklubb (=VTK).

Tennisklubben tänker arrangera en internationell tennistävling i Vänersborg, Quality Hotel Open 2011. För detta ändamål ansöker klubben om att kommunen ska bidra med pengar. Tennisklubben ansöker om 58.796 kr till åtgärder i tennishallen.

Verksamhetschef Håkan Alfredsson var mycket positiv till VTK:s ansökan och nämnde t ex att många internationellt kända namn genom åren deltagit i tävlingen. Dessutom skulle tävlingen sätta Vänersborg på kartan på ett mycket positivt sätt. Håkan menade dock att han som tjänsteman inte kunde föreslå att vi i nämnden skulle säga ja, eftersom nämndens ekonomi är väldigt ”ansträngd”. (Gissa varför? Rätt!)

Vänsterpartiet tyckte att knappt 60.000 kr inte är mycket att orda om. Nämnden har en budget på 620 milj, så vad är då 60.000? En fis i vinden. MEN. Säkerligen mycket betydelsefull för Tennisklubben!

Visst betyder ett sådant här evenemang mycket för kommunen. Vänersborg behöver lite goodwill. (V) anser att en kommunal satsning med 58.796 kr är en blygsam summa om man dessutom betänker allt det ideella arbete genomförandet av en sådan här tävling kräver. Kommunen lär få ut väldigt mycket för sina satsade pengar. På så vis är det en investering som ger hög avkastning. (Ett argument som borde tilltala den konservativaste moderat…)

Centerpartiet höll med (V) och tillade att de ville komplettera Vänsterpartiets yrkande med att VTK skulle återrapportera om tävlingen till nämnden. Bra. Miljöpartiet stödde (V) och (C) men tyckte att man också skulle skicka med en passus om att VTK skulle använda miljövänliga medel när de fräschade upp tennisplanerna. OK.

Lena, nämndens nya moderata ordförande (Lena skötte för övrigt klubban på ett bra sätt, vänligt men bestämt!) ville dock inte ge något bidrag. Det ligger väl i den moderata naturen att instinktiv hålla igen på allt som kan andas ”bidrag”. Naturligtvis höll deras alliansbröder i FP och KD med.

Sossarna då? Har ni läst min blogg tidigare så har ni förstått att (S) har stött moderaterna i varenda fråga hittills. Det gäller fullmäktige, det gäller kommunstyrelsen och det gäller Socialnämnden. Nu sa (S) inget i frågan. Inte ett ord!

Det blev votering. Jag ville att (S) skulle bekänna färg. Den oheliga alliansen V+MP+C (den här konstellationen har väl aldrig skådats förut i det politiska Vänersborg!) fick 5 röster. Välfärdspartiet stödde oss.

Sossarna då? BUN skulle inte vara något undantag – utan att kommentera med ett ord stödde de moderaterna. Igen.

Jag tror inte att det är sant. Sossarna kunde väl åtminstone ha sagt något. Har de kommit överens om något med (M)? ”Vi stödjer er i (M) om ni ger oss alla betalda vice-ordförandeposter. I evighet. Amen.” Typ.

Nu är väl tennisfrågan inte kommunens viktigaste fråga (antagligen viktig för VTK som sagt) men vart är (S) på väg? Är det en sådan här politik som har blivit resultatet av analysen efter valförlusten? Vad säger de vanliga sossarna – är lösningen på partiets kris att alliera sig med de borgerliga? I varenda fråga? I varenda nämnd?

Kategorier:BUN, S, Ungdomar
  1. Lukas
    25 januari, 2011 kl. 20:59

    Det är skillnad på tennis och bandy. IFK får stora skadestånd (t ex ersättning för takraset) utan att visa upp några som helst papper. Tennisklubben ordnar en turnering som man bara kan drömma om – totalt ointressant tycker Barn- och ungdomsnämnden. Fy fan!

    Gilla

  2. Magnus Kesselmark
    24 januari, 2011 kl. 22:29

    Jag har kommit på varför det är så här!!!!
    Om Moderaterna är ju NYA arbetarpartiet, måste ju Socialdemokraterna vara NYA högerpartiet. Det är väl inte så svårt att räkna ut …

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.