Hem > BUN > BUN del 3: Lite av varje

BUN del 3: Lite av varje

Det var många nya ansikten när Barn- och ungdomsnämnden idag hade sitt första sammanträde för mandatperioden. Det var också en helt annan partibild än tidigare perioder. M hade 3 ordinarie ledamöter, KD 1, FP 1, S 3 (tar partierna i den här ordningen eftersom det tycks som om de här partierna har ingått en överenskommelse om samarbete), C 1, V 2, MP 1 och VfP 1.

Sammanträdet öppnade med en informationspunkt på 1 h 45 m. Förvaltningens chefstjänstemän presenterade sig själva och sina verksamhetsområden. Det blev nog tungt att lyssna på för de nya ledamöterna. Jag undrar hur mycket de kommer ihåg?

Efter kaffet och frallan som fritt åtnjöts för första och sista gången (från och med nästa sammanträde får ledamöterna själva betala brödet – kaffet ämnar kommunen dock bjuda på. Det är ett led i moderaternas kampanj för mindre kostnader. Mig spelar det ingen roll ändå, jag äter inte bröd – bara fett – LCHF. Hehehe…) var det dags för bokslut 2010. Det blev också en lång punkt. (Precis som den förra meningen.) Nämndens ekonom Mariette berättade om pengaflödet under 2010 – det mesta verkar ha flutit in i arenan… (Ursäkta den dåliga vitsen.) Grundskolans personal har minskats drastiskt, fler barn har skrivits in i förskolan etc. Det blev mycket prat om pengar och lite om nämndens verksamhet, typ vad betyder den minskade personaltätheten? Men det var ju första mötet, antagligen ändrar ordf Lena på det senare.

Jag frågade om takraset. Hur kommer det sig att kommunen får betala hela kostnaden på 4,6 miljoner kr? Det pågår processer blev svaret. Kommunen kanske får tillbaka 4,2 milj. Jag undrade då vilka processer som pågår. Mig veterligt pågår bara en, och det är mot WSP – och den handlar inte om takraset. Det pågår väl ingen process mot Stålab, som ansvarade för taket? (Stålab har ju också gått i konkurs, kommunen betalade ju aldrig.) Det pågår väl inte heller något process mot Länsförsäkringar? Javette ändrade sig och sa att det pågår samtal, med Länsförsäkringar. Samtal och process är inte direkt samma sak.

Jag blev inte klok på varför inte Länsförsäkringar betalar ut pengar till kommunen för takraset. Och det är inte heller lätt att bli klokare. Det mesta är ju fortfarande hemligstämplat.

Det var några val och till sist informerade Kent Javette och ordf Lena. Jag hann också ställa en fråga utifrån en insändare i TTELA om IFK och reklam i arenan. Javette svarade att han inte visste hur många reklamplatser IFK resp Wargön och Blåsut hade och han visste inte heller om IFK och kommunen har ingått ett nytt reklamavtal eller förhandlar om det. Han berättade däremot att Arena Fritid har satt upp upprullningsmekanismen (vad kostade det?) på Wargöns reklamskyltar som IFK hissar upp i samband med sina matcher (med vilken rätt?). ”IFK vill inte exponera Blåsuts och Wargöns reklam” sa Javette. Svaren känns inte helt tillfredställande. Peter Nilson kommer nästa gång och utvecklar svaren.

För övrigt kan vi notera att sossarna var väldigt tysta under mötet. Sjöling yttrade sig en gång i något som inte var särskilt viktigt. Vi får se om Sjöling så småningom kan axla S Anders fallna mantel i nämnden (vilket jag inte hoppas), men lite mer vill vi ändå höra från (S). (S) kan ju åtminstone motivera varför de röstar med (M).

Till sist. Nämndens nye 2:e vice ordförande, Orvar Carlsson (KD), beklagade sig över hur mycket presidiet hade att göra. Det kändes nästan som om vi andra skulle tycka lite synd om honom. Det gör i varje fall inte jag, det fanns andra som ville bli 2:e vice ordförande – och som enligt min mening också hade en demokratisk ”rätt” till den…

Detta är den 3:e och sista rapporten från BUN:s sammanträde 24 jan 2011. Del 1 kan du hitta här och del 2 här.

Kategorier:BUN
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.